Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

středa 6. února 2008

Velikonoční perníčky

Nějak se nám ta velikonoční tématika rozběhla. Máme tady další příspěvek z trochu jiného soudku. Krásně nazdobené perníčky. Možná by se hodil i recept. Nejlépe na perník, který se dá hned jíst, aniž by se musel zaležet. Co vy na to? Neznáte některá takový?






Paní Vlasta poslala dodatečně i recept .
Původně jsem si myslela, že recept na perníčky pošlu až s fotkami letošních ale pravda, proč otálet pustíme se do toho, Velikonoce jsou letos brzo tak atˇ to všechno stihneme.Posílám svůj osvědčený, léty prověřený recept, který jsem našla kdysi v nějakém časopisu a od té doby jiný nehledám.Perníčky se dají hned jíst, při pečení se neroztékají, krásně vyskočí, no prostě paráda.Tady je.

PERNÍČKY
2celá vejce
120g moučkového cukru
50g másla
100g medu
tohle všechno vyšleháme ručním šlehačem v míse potom přidáme 2kávové lžičky koření do perníku(já používám směs perníkového koření od vitany) 2kávové lžičky jedlé sody a půl kila hladké mouky a ručně vypracujeme hladké těsto, které dáme do folie na potraviny a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Tak se to píše v receptu ale já už jsem je pekla i hned po zadělání a žádný velký rozdíl jsem nepoznala. Pokud chcete aby zdobení na perníčkách lépe vyniklo, je možné do těsta přidat trochu kakaa ale perníčky jsou potom tvrdší.
No a k pečení.Těsto vyválím tak na tři až pět milimetrů a vykrájené tvary peču v elektrické troubě asi tak na 180 °C až jsou pěkně zlato hnědé, upečené horké perníčky potírám rozšlehaným vajíčkem a po zaschnutí zdobím polevou.
Na 1bílek dávám 150-200g 2x prosátého moučkového cukru (záleží na velikosti vejce ) a několik kapek citronové šťávy a míchám tak dlouho až je poleva lesklá a hustá a nestéká z vařečky.No a teď už jenom naplnit polevou mikrotenový sáček, ustřihnout růžek a popustit uzdu fantazii. Příjemné pečení a zdobení přeje Vlasta.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter