Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

středa 6. února 2008

Něco ke kávě

Stříška z BB sušenek
Nic objevného ani nového. Tento moučník obíhal svého času mailem. Mně se zdál s banánem být poněkud fádní. Proto jsem udělala změnu a použila jsem zavařené broskve.Lze však použít jakékoliv jiné ovoce.


Přísady:
1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,150 g moučk.cukru, 250 g másla, 500 g obyč.jemného tvarohu / je balen jako máslo/ rum, 50 g mletých vlašských ořechů na dozdobení. Místo původního banánu, který oxiduje a na řezu zhnědne, navíc se mi zdá fádní, jsem nakrájela na kostičky kompotované broskve. Může se použít i ananas.
V množství másla, použitého ovoce a ořechů spočívá rozdíl mezi originálem a mojí variantou.

Postup:
Utřeme máslo s cukrem, tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/. Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech, /střídáme světlou a tmavou barvu/. Potřeme částí tvarohového krému, /jen tolik, aby se dvě vrstvy sušenek k sobě přilepily / a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně. V tuto chvíli si oddělíme malou část tvarohového krému na závěrečné potření stříšky a do zbytku vmícháme nakrájené broskve. Krém s broskvemi dáme na středové sušenky. Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy. Dáme do ledničky na několik hodin. Ztuhlou stříšku opatrně vybalíme z alobalu, pořeme krémem a můžeme posypat mletými vlašskými ořechy. Zamaskujeme tak případné nedostatky.Pěkně vypadá, postříkaná čokoládou.Takto vylepšenou stříšku dáme ještě do lednice, aby více ztuhla.Čím déle tam bude, tím lépe se bude porcovat a také lépe chutnat. Až budete servírovat hostům, nebudete se stačit divit, jak tato dobrota mizí !!!!!!!

Pozn.: Mám další poznatek v přípravě. Abych nehonila sušenky po alobalu, když mám slepit jednu vrstvu s druhou, slepila jsem si vždy jednu bílou a jednu hnědou sušenku k sobě. Pak jsem vytvořila na alobalu šachovnici a na střední pás sušenek jsem navrstvila krém s broskvemi.Každou dvojici postranních sušenek jsem přilepila zvlášť do stříšky a alobalem na závěr obalila celý výtvor. Dál jsem postupovala podle předpisu. Zjednodušila jsem si to. Finální výrobek vidíte nad postupem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter