Postup:
Vajíčko se omyje teplou vodou, aby nebylo mastné nebo špinavé. Pak se pomocí vody přilepí na skořápku vylisované bylinky rozmanitých tvarů a vajíčko se opatrně uloží do punčochy a zaváže nití. Bylinky se nesmí pokrčit. Tak jak budou vypadat pod punčochou, tak se i obtisknou.
Pak vložíme do starého kastrůlku klidně velké množství cibulových slupek a v tom vajíčka vaříme na tvrdo. V průběhu vaření občas vajíčka otáčím. Po uvaření sejmeme punčochu i s bylinkami a necháme vajíčka oschnout.
Dají se vytvořit i kraslice, ale vaření je trošku obtížné, protože prázdné skořápky plavou. Proto je vařím jen po dvou a neustále je tlačím špejlí ke dnu, aby byly stejnoměrně obarveny. Když zůstane část vajíčka nad hladinou, neobarví se.
Pak vložíme do starého kastrůlku klidně velké množství cibulových slupek a v tom vajíčka vaříme na tvrdo. V průběhu vaření občas vajíčka otáčím. Po uvaření sejmeme punčochu i s bylinkami a necháme vajíčka oschnout.
Dají se vytvořit i kraslice, ale vaření je trošku obtížné, protože prázdné skořápky plavou. Proto je vařím jen po dvou a neustále je tlačím špejlí ke dnu, aby byly stejnoměrně obarveny. Když zůstane část vajíčka nad hladinou, neobarví se.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.