Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pátek 15. února 2008

Kuřecí stehýnka nebo prsíčka?

Kuřecí stehýnka plněná mandlemi
Podle počtu strávníků zakoupíme stejný počet kuřecích stehýnek. Dále budeme potřebovat balíček mandlí, sůl, grilovací koření, podravku, máslo, smetanu, škrob, krém Mascarpone, nebo Lučinu.
Stehna vykostíme a dáme na pár hodin marinovat. Naplníme nasekanými, oloupanými mandlemi, zamotáme, ( můžeme přichytit párátkem, aby se nerozmotala ) a dáme péct asi na 35 minut. Až budou mít stehýnka zlatavou barvu. Do výpeku přidáme máslo, zahustíme škrobem, zjemníme smetanou a krémem Mascarpone nebo Lučinou. Jako přílohu podáváme vařené brabory nebo rýži.
Kuřecí prsíčka trochu jinak
1/2 kg kuřecích prsíček, sůl, 2 vejce, 1 lžíce bramborové moučky, tuk na opečení, 40 g másla, 50 g žampionů, kari koření, 40 g sekaných mandlí
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, osolíme, obalíme ve vejcích rozmíchaných s bramborovou moučkou a po všech stranách opečeme do zlatova. Na másle zvlášť podusíme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, přidáme kari a spařené sekané mandle. Podáváme s rýží a přeléváme žampiony.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter