Léto a prázdniny jsou v plném proudu a k tomuto období patří i grilování na zahradách. Proto jsem ze své zásoby receptů vybrala jednu velmi osvěžující dobrůtku, vhodnou právě ke grilováným masům, ale hodí se podávat i samostatně jako osvěžující záležitost v parných dnech.
Potřebujete:
1 větší salátovou okurku
sůl, pepř,
1-2 kávové lžičky octa
2-4 stroužky rozetřeného česneku
1 zakysanou smetanu
1 bílý jogurt
trochu sekaného kopru
hrstku mletých vlašských ořechů
Okurku nastrouháme na hrubém struhadle přidáme všechny ingredience a dobře promícháme.Necháme vychladit v ledničce. Servírujeme do misek a na každou porci nasypeme trochu mletých vlašských ořechů. Mohou to být i burské oříšky, ale tak nemusí být žádné.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.