Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

úterý 5. srpna 2008

Navštivte Hradec

V našem místopisu je Hradců několik, ale dnes připomínám Hradec nad Moravicí. Vy, kteří sledujete Okénko do světa, víte, že tento zámek získal ohodnocení Nejpohádkovější zámek 2007.
Hradec nad Moravicí leží asi 8 km od Opavy na vysokém ostrohu nad řekou Moravicí. Z Opavy tam dojedete vlakem a pak od zastávky nahoru stoupáním k zámku. Pohodlnější je to autem, parkoviště je před bránou. Koupíte si vstupenku do Bílého zámku, který projdete s průvodkyní a budete sledovat vybavení šlechtického sídla. Často budou exponáty připomínat pobyt Ludwiga van Beethovena, jehož masku jsem zařadila mezi fotky. V Červeném zámku bývá každoročně hudební festival Beethovenův Hradec. Jinak tam bývají koncerty, najdete tam také restauraci.
V zámecké galerii uvidíte množství obrazů, soch a dalších uměleckých předmětů. Po prohlídce zámku věnujte pozornost opravdu krásnému zámeckému parku. Poblíž zámku je známá Bílá věž (na snímku), pokud milujete procházky v parku, v létě oceníte stín stromů, ale nezapomeňte na krásné vyhlídky do okolí. Je jich několik: u Bílé věže směrem k řece Moravici, z parku pak do údolí, za nímž jsou kopečky Opavské pahorkatiny. Při návratu si prohlédnete u brány Červenou věž. Na Opavsku jsou opravdu krásná místa.


po-hanka










Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter