Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

úterý 12. srpna 2008

Dráteník z cukety

Léto je obdobím blahobytu co se týče ovoce a zeleniny. Mnoho lidí má jistě na zahrádce cukety a i z těchto nevábně vyhlížejících zelených šišek se dá vykouzlit pořádná dobrota. My ji doma známe jako dráteníka.


Ingredience:
1 střední cuketa
20 dkg eidamu 30%
20 dkg měkkého salámu
4 - 5 stroužků česneku
3 - 4 vejce
sůl, pepř, bylinkové koření
prášek do pečiva
hladká mouka na zahuštění

Postup:
Cuketu oloupeme ze slupek, vykrájíme měkký střed a postrouháme ji na hrubém struhadle. Měkký salám také zbavíme slupky a rovněž jej postrouháme na hrubém struhadle. Na jemném struhadle postrouháme sýr a česnek. Přidáme vejce, trošku soli - se solí opatrně, sýr a salám se rozleží - pepř a bylinky dle chuti - oregano, bazalku..... Pak přidáme prášek do pečiva a trošku mouky. Vše důkladně promícháme, rozložíme na vymazaný plech a šup do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova zhruba na 180 stupňů. Podávat můžeme jak teplé, tak studené.

Petulka2626

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter