Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pondělí 18. dubna 2011

Nadívané kuře

Jak se říká kuře 100x jinak, tak tentokrát jsem zkoušela "nadívané kuře" a posílám jako příspěvek do našeho Ženského klubu. Není to nic složitého, protože jsem to uháčkovala za večer, dneska trochu naškrobila a ještě zkusila dát trochu popisek.
Potřebujeme žlutou, červenou, zelenou a bílou přízi Sněhurka a polystyrénovou kouli 3 cm. Háčkujeme z polosloupků, takže to vcelku dobře přibývá.
Žlutý vršek - 5 ř.o. spojit do kroužku, 1.ř - 12 polsl., 2.ř. - 24 polsl. pak přidáváme v každé řadě rozděleně 4 polsl - 3. - 5.ř až máme 38 polsl, 6. - 9.ř. háčkujeme rovně, vložíme polystyren kouli a 10.ř sháčkujeme každé 3. a 4. oko, máme 28 polosl. Nyní obrátíme práci a háčkujeme nopky (2 ř.o. a 4 dl.sl. nedoháčkovat a pak sháčkovat všechny najednou a krátký sl. do dalšího polosl. Nopky háčkujeme po celé řadě, vyjde asi 11x. Uháčkujeme celkem 5 řad nopek a pak obháčkujeme krátkými sl. 3 řady (máme 54 kr.sl.). Uháčkujeme hřebínek a zobáček, místo očí přišijeme malé černé knoflíčky.
Spodní bílý díl - 5 ř.o.spojíme, 1.ř. - 12 polosl, 2.ř - 24 polosl., 3. - 8. ř. přidáváme rozděleně 6x kr.sl. v každé řadě, až máme 60 kr.sl., háčkujeme rovně do 14.ř. - 15.řada - háčkujeme obloučky z 5 dl.s., nad třetím sl. uděláme pikotku ze 3 ř.o. - celkem 15x.
Zelenou barvu připevníme do třetí řady a háčkujeme polosloupky, do každého 3 uháčkujeme dvakrát, háčkujeme 3 ř. rovně, 4.ř. uháčkujeme ozdobně zpětnými krátkými sloupky.
Zoubky můžeme ozdobit korálkama, nebo taky ne, pokud nemáme.
A do kuřátka vložíme čokoládové vajíčko - "nádivku" a máme nachystané pro koledníky "Nadívané kuře".

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter