Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

středa 26. března 2008

Krásné bačkůrky pro miminko

Papučky pro miminko poslala naše členka Jitka N. Třeba se někomu z vás bude popis hodit. Já se do nich pustím o víkendu.


Popis.
Začínám podle síly vlny a velikosti bačkůrek na 4O nebo 48 ok. Rozděl na 4 jehlice a pleť dokola 2 hladce a 2 obratce (můžeš plést i 1 hladce a 1 obratce hlavně aby byl lem pružný) do výšky asi 7 až 10 cm. Pak řadu hladce ,řadu dírek, řadu hladce. Necháš tři jehlice v klidu a pleteš nárt. Tři nebo čtyři řady hladce, a zase tři nebo čtyři řady obratce. Vyjde to na 2 x 2.Nárt skonči hladkou řadou a nabírej oka na nártu vlevo, pokračuješ třemi jehlicemi hladce a zase nabíráš oči na pravé straně bačkůrky. Na přední straně začínáš zase plést dokola tři nebo čtyři řady obratce pak tři nebo čtyři řady hladce pak zase obratce.. Pak tři jehlice ukončíš, necháš si jen jednu jehlici na špičce (tu kratší s 10 nebo 12 oky )a upleteš jen hladce nebo jak budeš chtít spodek bačkůrky. Ten pak musíš ze tří stran přišít a je hotovo!! Jo a ještě uháčkuješ tkaničku aby se dala uvázat na mašličku (maminky si moc pochvalují, že když je zavážou tak je děti neskopají), navlékneš do dírek a uděláš na konce bambulky nebo třapečky.
Přeji hodně zdaru. Jitka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter