Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

středa 2. prosince 2015

Slané tyčky k oslavám

Děvčata, posílám slané tyčinky,které se u nás v rodině dělají od mých mladých let,začala jsem jim říkat tyčky zákeřnice,protože pokud si vezmete,tak se cpete,dokud to jde,nebo Vám je někdo nesebere:-) V dóze jsou tyčky ze 2 dávek /1kg mouky/

Potřebujete: 1/2 kg hladné mouky
200 g 100% tuku /omega/ + 50 g sádla
150 g eidamu
8 lžic mléka + 6 dg kvasnic

Uděláte kvásek-mléko s kvasnicemi,mezitím na vál nasypete mouku, nastrouháte nahrubo tuk,najemno sýr a přidáte vzešlý kvásek a uděláte tužší těsto.Pokud není čas,může se válet,ale je lepší těsto nechat 1-2 hodiny v lednici. Těsto rozdělíme na 2-3 díly, vyválíme plát na sílu nože. Vezmeme rádýlko, narádlujeme tyčky, potřeme vajíčkem, osolíme a okmínujeme, potom předáme postupně na plechy. A pečeme na asi 190°C. Jak tyčky začínají nepatrně růžovět, tak se musí hlídat, potom stačí málo
a tyčky jsou tmavé a hořké, mají být "růžové.
Věřím, že kdo si dá tu práci a pustí se do tyček, tak se stanou součástí každých Vánoc, nebo oslav, jak je to u nás. A vydrží dost dlouho pokud se nesní:-) i 2 - 2,5 měsíce v dóze, mám to vyzkoušené, to jsem krabičku "zašila" a zapomněla na ně, ale byly dobré.

Tak dobrou chuť. Zdraví Sylva






Autorka: kaktusarka1@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter