Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

úterý 19. července 2011

GERMKNÖDEL - KYNUTÝ KNEDLÍK

Posílám všem kuchařinkám recept na GERMKNÖDEL - KYNUTÝ KNEDLÍK.
Poprve jsem se s ním setkala ve Vídni, kde se podává jen jeden veliký se spoustou máku. Upozornění pro ty, co mají rádi sladká jídla, že tento rozpis nasytí dva hladové krky, aspoň u nás, když jsem je uvařila z čerstvě natrhanými meruňkami. Pro vícečlennou rodinu doporučuji vařit z dvojité dávky.


300 g hladké mouky
15 g droždí
125 ml mléka
1 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
2 vejce
50 g másla

Z droždí, cukru a teplého mléka si uděláme kvásek. Kvásek smícháme s moukou, solí, mlékem, rozšlehanými vejci a rozpuštěným máslem. Těsto pořádně propracujeme do hladka. Necháme chvíli odpočinout. Z těsta vytvoříme rolku a rozdělíme na placičky. Naplníme náplní a utvoříme knedlíky, které položíme spojenou vrstvou na vál, který jsme si předem posypali moukou. Knedlíky přikryjeme a necháme v teple cca 20 minut vykynout. Vykynuté knedlíky dáme do vroucí osolené vody (pozor, knedlíky hodně nakynou). Vaříme 5 minut pod pokličkou, poté obrátíme a několikrát propíchneme jehlou (já to dělám jehlou na ražniči). Vaříme dalších 5 minut bez!!!! pokličky.
Servírujeme s mákem, tvarohem, perníkem atd. posypaný cukrem a polít rozpuštěným máslem. Je moc dobrý i s vanilkovou omáčkou.

Autorka: b.seckarova@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter