Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pondělí 18. července 2011

Cuketové zelí

Protože je aktuální čas dýní a cuket, posílám pro ty, co by to chtěli zkusit, moc chutný recept. Je po babičce, která si ho dovezla z Ameriky ve 20.letech minulého století. Snad někomu zachutná. U nás dělám 5-ti litrový kastrol a jen se zapráší. Je to dobré i po studenu.

Nastrouháme cuketu nebo dýni na hrubém struhadle. Dobře ji pokapeme octem a promícháme, (zabrání to rozvaření na kaši).
Na tuku jemně osmažíme cibuli, přidáme krystalový cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme nastrouhanou a odpočatou cuketu, promícháme, podlijeme, osolíme a necháme dusit. Mezi tím si rozkvedláme kysanou smetanu s hladkou moukou. Přidáme do skoro již měkké cukety, promícháme a krátce provaříme. Odstavíme a do hotového přidáme jemně nasekaný kopr dle chuti. Jako příloha se hodí ke všemu, kde děláme klasické zelí.

Autorka: b.seckarova@seznam.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter