Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pondělí 7. dubna 2014

A je to tady...

Jak mnozí víte, o tomto víkendu se konalo již druhé setkání našeho klubu a opět v penzionu Lada v Repechách. Počasí nám docela přálo, ale my jsme pro samé učení se něčeho nového, téměř nevytáhly paty z domu. Máme mezi sebou samá šikovná děvčata, a tak se bylo od koho učit. Některá děvčata byla zaujatá výukou frivolitek, kterou poskytovala Evina se Šárkou, ale myslím, že nejvíc se nás pustilo do techniky 3D origami. S tím přijela Graža a byla na nás tak připravená, že žádná z nás neseděla jen tak. Všem nám rozdala připravené komponenty, ukázala jak se takový dílek vyrobí a pak už jsme si každá zkoušela jak na to, aby na konci snažení byl výrobek ke koukání. Nádherné věci byly vytvořené technikou temari, kterou perfektně zvládá Lidka, ale to není nic pro mě. Na to nemám oči, ovšem mladší děvčata sledovala Lidčino počínání s velkým zaujetím. Vendy se podělila o své zkušenosti s píchaným a vtláčeným patchworkem. Bylo tam spousta korálků , které jsou doménou Hely*, trochu jinak zase dělá korálky Sylva a její manžel. Ten nám uděloval spoustu rad nejen ohledně korálků, ale vyzná se v mnoha technikách, o kterých by si člověk mohl myslet, že jsou doménou žen. Velký výběr byl v háčkovaných hračkách, které spolu s frivolitkovými kraslicemi přivezla Evina.

Janka vystavovala pletené ošatky a zajíčky z papírových ruliček, šité slepičky a zajíce, Mira měla krásné dekorace k Velikonocům a učila nás zdobení kraslic slámou.

Vendy vystavila svá patchworková vajíčka a koule, Katka ošatky a dekorace z pedigu, Zdenka přívěsky z fima. Prostě směsice různých ručních prací, které na těchto stránkách můžete vidět po celý rok. V takové koncentraci v jaké se tady sešly, to byla pastva pro oči. Škoda jen, že ve veřejnosti to nevzbudilo až takový zájem, přesto, že propagace byla.
Přívěsky z fima, které jsou dílem Zdeňky.

Technika temari, kterou nás okouzlovala Lidka
Patchwork od Vendy
V pozadí korálky, které dělala Sylva
Šárky kraslice
Heliny kraslice
Maruška přivezla drátkované zápichy do květináčů o které byl velký zájem.

Julča, až do našeho setkání dělala frivolitky pomocí jehly. Jejím velkým přáním bylo, naučit se to s člunkem. Ač nebyla členkou našeho klubu, tak po víkendu prožitém mezi námi se jí stala a frivolitky s člunkem už umí.

Korálkové ozdoby, které dělá Sylva.
Kanzashi od Vendy
Graža přivezla taky krásné paličkované obrázky, které rozdala děvčatům.
Obě Jitky měly háčkované věci . Jitka S. představila obháčkované obří vejce ( pštrosí) mimo další obháčkované kraslice se svlékacími kabátky.
Jitka - Yorga háčkované dečky s velikonoční tématikou, zajíčky, ptáčky a tradiční zvířátka.
Katčiny ošatky a dekorace na dveře.
Mira a její dekorace

A tady už můžete vidět pracovní zaujetí při okukování a zkoušení neznámých technik.
A taky jen při přátelském rozhovoru a čekání na jídlo.Smějící se

Nejmladší účastník našeho setkání, malý Víteček si zaslouží velkou pochvalu, protože byl po celou dobu moc hodný a nechal maminku tvořit i přesto, že je na ní ještě hodně závislý. Nemohu se nezmínit také o obětavosti Šárčina manžela, velkého sympatizanta našeho klubu, který se po celou dobu o Vítečka staral spolu s jeho dvěma sestřičkami. V těch nám, jak doufám, rostou následovnice maminčina frivolitkového umění. Je to vzorová rodinka, kterých se v dnešní době vidí jen málo. Také musím vyzvednout obětavost manželů Graži a Lidky, kteří své polovičky nejen doprovodili, ale také to v tom našem babinci dva dny vydrželi.Mrkající O manželovi Sylvy jsem se již zmínila. Pánové, díky vám za vaši výdrž.

Ještě než se rozjedeme po republice, tak jedna společná fotka, aby se nám nestalo to, co minule, že nám odjela Miladka dřív, než jsme se stačily zadokumentovat.

A úplně na závěr bych ráda poděkovala všem zúčastněným za to, že mnozí vážili cestu z hodně daleka a nebylo vždy jednoduché najít spojení, také majitelům penzionu Lada a veškerému personálu za to, že nás opět přijali pod svá křídla a vzorně se o nás starali a všem návštěvníkům, kteří přišli shlédnout naši velikonočně laděnou výstavu. Na podzim, nejspíš v polovině října, bude-li nám přáno zdraví a okolnosti, se uskuteční již třetí výstava našeho klubu, tentokrát zaměřená na Vánoce.
Uf, než jsem tento článek vyplodila, jsou téměř dvě hodiny po poledni. Jestli jsem na něco zapomněla, tak to dopište do komentářů. A jestli máte ještě někdo nějakou fotku, která tady není, tak ji prosím pošlete a já článek doplním.

Mira se na penzionu zdržela trochu déle a pořídila fotky okolí. To jen aby bylo patrno, jak je tady krásná a zdravá příroda.























































Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter