Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pátek 29. října 2010

Vánoční likér

Vánoční likér



4 lžíce strouhaného kokosu,
 2 plechovky (krabičky) neslazeného kondenzovaného mléka Tatra,

1 konzerva Salka,
 1 sáček vanilkového cukru,
 1/4 l rumu.

Kokos na pánvičce nasucho krátce osmahnout, ještě teplý zalejeme neslazeným kondenzovaným mékem. Přikryjem pokličkou a dáme do chladna louhovat do druhého dne.Neotevřenou konzervu Salka vaříme ve vodě 2 hodiny, pak vytáhneme
a neotvíráme! Necháme zcela vychladnout.

Obsah konzervy pak dáme do mixéru, přilejeme scezené vyluhované neslazené mléko, přidáme vanilk. cukr a rum. Rozmixujeme, přelijeme do pěkných lahviček.



A co se zcezeným kokosem? Buď do kuliček, nebo peču vločkové
sušenky. Scezený kokos mám v míse, přidám 1 vejce, hl. mouku, prášek do
pečiva nebo jedlou sodu, nasekané ořechy, čokoládu, kakao, skořici, sušené
ovoce - podle stavu zásob - med nebo cukr, promíchám, nechám chvíli
uležet. Pokud je hmota příliš hustá, přidám trochu oleje.
Na plech s papírem na pečení kladu placičky (dál od sebe, poněkud se
roztečou) a "suším" v troubě - dost dlouho - aspoň provoní a prohřejí byt. Sušenky mají být trvanlivé, ale u nás nejsou!
Pokud se stane, že jsou málo sladké, stačí poprášit cukrem smíchaným
se skořicí. Je to také typicky vánoční chuťovka, k tomu jablečný čaj- paráda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter