Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

úterý 9. února 2010

Pletené palčáky

Dnes vám představím našeho nového hosta. Je jím paní Jaroslava, kterou jsem požádala, zda by nechtěla být hostem v našem klubu. Oslovila jsem ji proto, že její nápad na palčáky se mi zdál velmi zajímavý a praktický.

Paní Jaroslava Janochová o sobě napsala, že je jí 52 let a žije poblíž Poděbrad. Věřím, že rukavice nebudou jejím jediným příspěvkem a možná se zapojí i jako členka. To zatím necháme na jejím rozhodnutí. Pozvánku ji touto cestou posíláme.


Popis na palčáky

Začínám na 42 ok(středně silné příze) a úpletu 1 oko anglicky,1 oko obrace do výšky 6 cm. Dále jen hladce asi 5 cm, potom ujmu 6 ok na palec a v následující řadě zase 6 ok nahodím a pletu dále 5 cm, kde vytvořím otvor pro prsty a to tak-2 oka hladce,16 ok ujmu, 2 oka hladce a dále dokončím řadu.Otvor začíná tam, kde končí dlaň a začínají prsty(viz obrázky).Dále pletu hladce další 4 cm a potom začnu splétat oka po stranách a po 2 cm zbylá oka provléknu háčkem a ukončím.Na konci rukavice uháčkuji poutko na knoflík. V otvoru pro palec nahodím 15 ok a pletu asi 4,5 cm a ukončím. A je hotovo. Druhou rukavici upletu zrcadlově.
Snad jsem to popsala srozumitelně, ale myslím, že kdo plete pochopí z přiložených obrázků.





Autorka na kterou se můžete eventuelně obracet se svými dotazy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter