Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pondělí 15. června 2015

O soutěžích

Zdravím všechna děvčata!

Máme za sebou druhou soutěž našeho klubu a já bych ráda znala Vaše názory. Ceny do soutěží nám poskytuje e-shop Stoklasa, výměnou za odkazy na stránky v článcích. Tuto nabídku spolupráce mi učinili sami.

Co se týká hlasování, vyjádřily jste se jasně. Nejsem si jistá, zda by omezení hlasování jen na členky nevadilo sponzoru soutěže (svým způsobem se jedná o jím "placené" reklamní články). Na druhou stranu je nás skoro čtyřicet, takže kdyby většina zahlasovala, tak by se nasbíralo dost hlasů i komentářů a omezení jen na členky by vadit nemuselo...

Dále mě zajímá Váš názor na témata soutěží. Zadání vymýšlím sama a snažím se aby nějakým způsobem ladilo k aktuálnímu období, ale hlavně aby vyhovovalo co největšímu počtu členek bez ohledu na to, jakým ručním pracem se věnují. Proto mě trošku překvapuje tak nízká účast. Vím, že spousty z Vás tvoří nádherné věci, které by se k oběma soutěžním tématům hodily...
Příští soutěž plánujeme po prázdninách. Téma zatím není stanoveno, ale mělo by to být laděno do podzimu a opět vhodné pro co nejvíce technik. Můžete zkusit něco navrhnout samy v komentářích a diskutovat o tom.

A teď k cenám, které vybírám také já. Obávám se totiž, že odměny jsou pro většinu z Vás málo motivující. Ale je dost těžké něco vybrat. Bylo by mnohem lepší, kdyby nám sponzor nabídl poukaz na zboží dle vlastního výběru. Zkusím to s nimi ještě projednat, ale nic neslibuju. Prozatím bych tedy byla ráda, kdybyste se podívaly na nabídku e-shopu Stoklasa a napsaly mi, jaké zboží byste rády obdržely jako případnou výhru. Podmínky jsou: Celková hodnota do 500,- Kč a každou položku vypsat vč. odkazů do všech tří soutěžních článků.

A na závěr jen malá informace. Původně měl být tento blog bez reklamního okénka - tato doména umožňuje vypnutí reklamy. Ale v okamžiku, kdy jsem dostala nabídku sponzoringu soutěží, jsem reklamu zapnula, protože provozovatel proplácí podíl z reklamy (za každé kliknutí). Z tohoto výdělku bych si chtěla kompenzovat především poštovné (mimochodem na Slovensko to teď bylo závratných 238,- Kč - takže jsem zatím silně v mínusu). Pokud by se do budoucna stalo, že se na našem kontě nahromadí nějaké větší peníze, tak bychom si mohly uspořádat soutěž i samy a nebo je společně propijeme na některém setkání.

Mějte se krásně, užívejte sluníčka a pilně tvořte!

Jitka S.


PS: Tento článek není nijak sponzorován. To já chci znát Vaše názory, abych mohla lépe skloubit zájmy Vaše i sponzora.

37 komentářů:

  1. Pokud chceš námět,tak bych dala jen "podzim a vše kolem něho". A Nešlo by,aby si výherce vybral výhru sám do těch 500kč? Jen nerozumím tomu:každou položku vypsat vč. odkazů do všech tří soutěžních článků. Možná jsem to špatně pochopila. A o hlasování? Někdo jde ze členek na naše stránky jen občas a datum se zapomene,tak naše členky hlasují jen sporadicky.
    Zdraví Sylva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sylvo, dík za názor.
      Chci se pokusit vyjednat, aby si výherce mohl výhru vybrat sám. Uvidíme jak to dopadne, ale zatím to nejde.
      Ty položky jsem myslela, že kdybych vybírala nějaký drobnosti a udělala z nich balíček nebo balíčky, tak všechny ty drobnosti musí být v článcích vypsané vč. odkazů na ně do e-shopu.
      O hlasování byla diskuze u poslední soutěže. Někteří navrhují, aby se omezilo jen na členky, ale pokud nebude hlasovat většina členek, tak to také nebude možné - sponzorovi jde o to, aby jeho reklamu vidělo co nejvíce lidí.

      Vymazat
  2. Co se týče pořádání různých soutěží a pod. mi vyprávěj. Na Zelenou výměnu se mi zatím přihlásila jen jedna takže to zruším a co se týče fotosoutěže O nej strom, tak to zatím taky není nic moc...... u Stoklasy jsem byla jednou v obchodě na Smíchově a slintala jsem tam jak čokl. Tam bych si vybrala věcí strašně moc, jen není žádný odbyt na věci a tak uvažuju že s tím vůbec skončím. Jenže pak zas vidím nějakou zajímavou inspiraci a nedá mi to. No alespoň mám vždycky možnost udělat nějaký dárek......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych i nějaký strom poslala, ale kde ho vzít. U nás je na km čtvereční větší hustota sakrálních staveb než stromů :D

      Vymazat
  3. Jen to Vendy nevzdávej, podívej se na FB do skupiny chlubinec. Tam jsem nic z toho co ty děláš nenašla a je potřeba se zviditelnit všude, kde to jen jde.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky si myslím a souhlas s Jitkou, Vendy že by byla hloupost to vzdát.... máš náááádherný věci, a hlavně máš zmysl pro kombinaci a cit... počkej, přídou Vánoce a pak zase nebudeš vědet co dřív......

    OdpovědětVymazat
  5. Jinak holky, napadla mně skvělá věc na oživení našeho klubu......
    S holkama na jiném fóru - česko-slovenská spolupráce máme zavedený Vánoční kolotoč......
    oč jde.... je to hodně jednoduché.....
    holky co se přihlásí, napíšou do vzkazníku tady, a Jitce pak svoji adresu..... Jitka potom tajně napíše té druhé, komu se posílá Vánoční dáreček pod stromeček.....a pak si na Ježíška najdeme pod stromečkem o dáreček víc....na překvápko :-) taky se informujeme, kto dáreček už poslal, a kto dostal.......
    My to děláme tak, že koupíme něco co tá druhá má ráda ( u nás vyšívací sadička ) pak nějakou maličkost, co prezentuje město, nebo vesnici odkuď pocházíme a něco pro potěšení z vlastní dílničky....
    My by sme nemuseli kupovat zatím nic, prostě něco udělat pro radost pro tu druhou...:-)
    Jo a zapomněla jsem na to duležitý... Ježíškovi napovíme, co máme rádi, co se nám líbí a pod přímo ve fóru...
    Takových kolotoču děláme za rok víc, ale na začátek by možná stačil ten vánoční
    Co holky na to?????

    Magdaléna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se mně líbí. Je to něco jako "vánoční výměna", kterou už některá děvčata absolvovala třeba u Světlušky. Ta rozlosuje podle zaměření která které co pošle tak, aby se, pokud možno, obdarovávala děvčata s různým zaměřením. Na stejném principu funguje i zelená výměna, kde se vyměňují kytičky. Vyjádřete se k tomu i ostatní ať má Jitka o čem přemýšlet. ;-) Jen nevím, jestli to bude mít při dnešních cenách poštovného úspěch. Ne všechna děvčata jsou na tom finančně dobře.

      Vymazat
    2. Také znám podobné výměny dárků a pokud by byl zájem, můžeme zkusit něco uspořádat.
      Jinak občas, když na nějakou výměnu, nebo zajímavou soutěž či projekt narazím, dávám odkaz do pravého menu (nad logem Stoklasy). Takže občas koukněte tam. A klidně mi můžete posílat na mejl odkazy na další podobné akce.

      Vymazat
    3. Ahoj Magdi, vidím že máš moc dobrý nápad, ale chtěla jsem se Tě zeptat už si někdy byla na srazu ? Taky si tam dáváme dárečky z vlastní výroby a je to moc milé, když člověk dostane drobnost od té druhé, to fakt potěší.

      Vymazat
  6. A teď k soutěži. Myslím, že by bylo vhodné děvčata k účasti vyzvat mailem, protože ne všechny sem chodí každý den a měly by mít dostatečný čas na přípravu. To je jedna věc. Děvčata, která mají své soukromé stránky by na nich mohla soutěž avizovat, protože nikdo neví, pod jakým číslem která soutěží, nemůžou ani ovlivnit hlasování.Je potřeba, aby se o soutěži dozvědělo co nejvíc lidí, nejen členky klubu. Když jsem dělala soutěže na svém blogu, byla jasná pravidla daná a všichni je respektovali, protože bylo jasné, že když zjistím, že si někdo jinde o hlasy říkal, (dělávaly to většinou děti) vyřadím je ze soutěže.To, že se moc děvčat nezúčastnilo minulé soutěže přikládám tomu, že nebylo moc času na přípravu a taky malá návštěvnost. Nevěřím, že by každý, kdo na soutěž natrefí, byť by přišel jen náhodou, některému dílku hlas nedal. Ještě bych chtěla říct, že nám několik děvčat odpadlo a už se podruhé do klubu nepřihlásily, protože blogspot.cz se jim oproti blog.cz zdá nepřehledný. To mě mrzí, protože to byla všechno děvčata, která se mnou na Ženském klubu začínala a byla hodně aktivní.
    A ještě k tématu podzim. Myslím, že to roční období nabízí tolik možností, že není potřeba to dál specifikovat. V každé technice, kterou tady děvčata disponují se dá na téma podzimu vytvořit spousta věcí. Přála bych si, aby jste se zúčastnily v co největším počtu. Bylo by to částečně ocenění Jitčina snažení. Můžu z vlastní zkušenosti říct, že samotné vedení webu není legrace a zorganizování soutěže, na jejímž konci není jen diplomek, ale malá odměna od firmy Stoklasa už vůbec ne.Takže vzhůru do příprav na téma podzim, ať už se soutěž uskuteční kdykoliv. Motivaci máme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příště asi zkusím rozeslat i mejly.

      A ještě bych ráda zmínila, že výtvory do soutěží nemusí být nové. Klidně můžete posílat i něco z let minulých.

      Vymazat
    2. Já osobně si myslím,že mejly to asi nevyřeší a budeš s tím mít hromadu práce.Podle mne to stále všechno drhne na přístupu děvčat ke Klubu.Když se přece někam přihlásím,tak se snad budu snažit,aby nějak všechno fungovalo.Vždyť se na nikom nechce nic jiného,než poslat nějakou ukázku své práce ať na stránky klubu,nebo do soutěže.A kliknout na stránky,to přece není tak velká dřina.A jednou začas napsat nějaký komentář,nebo pochvalu také ne.Něco bude asi i v tom,že je tento klub v současné době spíš regionální-moravský.Pokud jde o ceny do soutěže a ostatní-jak známo,reklama vládne světem a s tím se bohužel nedá dělat nic,jen poděkovat firmě za ceny do soutěží.Ty výměny jsou určitě zajímavá věc.Jak ale chcete něco vyměňovat a posílat,když jen na stránky Klubu píše stále pár děvčat a stále ta stejná. Lenka

      Vymazat
    3. Právě proto, že sem děvčata moc nechodí, je potřeba je tím mailem upozornit na to, že se tady nějaké soutěže začaly dělat a aby se znovu o klub vyvolal zájem. Nevím, proč to tak je, ale vždycky se děvčata zapojovala. Jak ta z regionu, tak z Čech. Ty jsi se přihlásila až na nový klub, takže nevíš jak to tady fungovalo. Nikdy nebyl problém ani s příspěvky ani s komentáři. Dokonce jsem někdy nestíhala příspěvky ani vkládat. Já nevím co se děje, proč zájem o klub opadá. Proto si myslím, že je třeba děvčata trochu popostrčit a to může spravit oslovení mailem. Jednotný dopis rozeslaný na všechny maily současně snad nezabere tolik času a děvčata se vyjádří proč nepřispívají.

      Vymazat
    4. Jituš, možná by bylo dobré ten mail poslat ještě před soutěží, že se soutěže budou konat pravidelně a trochu holky popostrčit aby začaly přispívat. Napadlo mě, že té soutěže by se mohly zúčastňovat i návštěvníci. Moje soutěže na blogu www.yorga.blog.cz byly právě pro návštěvnice, jenže tehdy jsem neměla žádného sponzora pro odměny a stejně se do soutěže hlásili všichni jak o život. Odměnou jim byl jen diplomek.Tím si myslím, že by se o klub zajímalo i víc lidí. Zatím jsem dala článek na starý klub, abych znovu upozornila ty, co tam stále chodí na novou adresu a dám článek i na moje stránky. Snad se zájem trochu zlepší. Byla bych ráda, kdyby se do této debaty zapojily také další členky. Už musí v mailech vidět, že se tady asi něco řeší. Tolik komentářů v jednom dni tady nepamatuji.

      Vymazat
    5. Jity, však soutěže jsou pro všechny bez ohledu na členství. A pár hostů se zapojilo.

      Zkusím děvčatům poslat mail, aby se zapojily do této diskuze. Nelekejte se, přijde i těm, co jste se už vyjádřily.

      A popřemýšlím o nějaké propagaci klubu.

      Vymazat
    6. Jituš, já si okopíruju pár obrázků ze soutěže a přiložím k článku na mém blogu a přidám je i na starý klub. Uvidíme jestli to bude mít nějakou odezvu. Možná i na FB by bylo dobré dát vědět o klubu.

      Vymazat
  7. No právě, to je to na čem jsem pohořela u mě na blogu s tou zelenou výměnou. Poštovné a služby České pošty. Kytičky choděj mnoha lidem rozmačkaný, uschlý, pozdě a poštovné? Za ty služby škoda slov. Ty výměny jsou sice moc fajn věc ale čím dál tím míň lidí o ně má zájem.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je jich také čím dál víc. A jak píšeš poštovné je příšerně drahé, takže se nedá zapojit do každé.
      Ale ještě to nebal, dám ti také odkaz do menu.

      Vymazat
  8. poštovní je sice drahší, to je pravda, ale já to myslela tak, že by sme to tady mali nějak "rozpumpovat".
    Taky jsem si všimla, že hodně holek sem přestalo chodit a bylo by škoda, kdyby blog zanikl.....
    jeeeeee zelená výměna... zajímavý... ale kytičky je asi dost riziko poslat... jsou krehounké i když krááááásné......
    no je to na zvážení... to byl jenom takovej muj nápad.....:-) :-)
    tak hezký den holky, jdu zas něco dělat i když nakouknu
    Magdaléna

    OdpovědětVymazat
  9. Ono ani tak nejde o ty stromy, spíš mě štvě že nikdo nechce jít do té zelené výměny. Dávala jsem to i na Blogosvět, mám to v záhlaví a nic. To je opravdu asi o těch penězích za poštovné a o tom jak to pošta doručuje. I když mě zatím vždycky došlo všechno v pořádku, ale ostatní se asi napálili a nechtějí znovu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě pošta dost často nenosí menší balíčky nebo doporučené dopisy i když jsme doma. A občas se stane, že zapomenou dát i oznámení o uložení.Zásilku s léky pro králíky s příplatkem za expresní doručení do 24 hodin mi doručovali týden a králíci zatím pochcípali.

      Vymazat
    2. Podívej se k Jance v jakém stavu ji přišla zelená výměna. V tomto případě bych nepřikládala vinu poště, spíš té, co balík balila. Rozmočenou krabici nedoručí ani sám Pánbůh.
      http://meradosti.blog.cz/1506/zelena-vymena

      Vymazat
    3. Jitko, klidně si na poštu stěžuj. Příště si rozmyslí, jestli ti to doručí nebo ne. Dnes si takové chyby nemůžou dovolit, když mají heslo : Dnes podáte , zítra doručíme.

      Vymazat
    4. Jity, my si stěžovali. Vrátili nám poštovné. Ale nějaké kompenzace ztrát bychom asi museli řešit soudně a mít k tomu spoustu veterinárních osvědčení případně znaleckých posudků.

      Vymazat
  10. Holky jestli vás to potěší... tak Slovenská pošta je na tom stejně jako ta Vaše... i když já když jdu něco poslat do Čech, zajdu do Břeclavi....
    ale na tom kolotoči, jsme ještě nikdy nikdo neměli problém........

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Jitko souhlasím , aby se děvčata upozornilo na soutěž e-mailem. Mám ráda soutěže takže jsem pro, aby byly jen si myslím že to hlasování by nemělo být anonymní, aby se každá podepsala při hlasování. A jako výhru by byly lepší poukázky, aby si mohla každá vybrat co se ji líbí nebo hodí, když vyhraje. Moc Všechny zdrvím Graža.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Gražo. Hlasování není anonymní, jen příspěvky do soutěže. Vždy vyzývám, aby se děvčata nezapomněly podepsat, ale chápu, že na to občas zapomenou.

      Je mi jasné, že poukázky by byly pro všechny zajímavější. Každý by si mohl vybrat to, co se hodí právě pro jeho tvoření. Zkusím jim to nabídnout a uvidíme, jak se k tomu vyjádří.

      Vymazat
  12. Je fakt že se dá, když je nějaká soutěž tady na klubu dát kdo má blog, k sobě na ní annonci. To není žádný problém a alespoň je těch upozornění víc.....

    OdpovědětVymazat
  13. K reakci Jitky K na můj komentář: Je mi Jitko jasné,že jsem v klubu hodně krátkou dobu a zřejmně nemám co radit,ale komu se nechce nic dělat,nemá zájem,tak se všichni mohou umejlovat a nic to nepomůže.Někde ta chyba musí jasně být.Prošla jsem si činnost klubu od roku 2008.Nic nového pod sluncem-spousta příspěvků a ještě víc komentářů.Možná to bude také tím,že když někdo pošle ukázku práce,tak se nikdo ani nenamáhá to okomentovat.A každý přece je rád,když se mu práce pochválí.A jsem zase u toho.Když není zájem,tak se můžete všechny umyslet.Takže to chce podle mě zase jen to jediné,děvčata pracujte,chlubte se se svými pracemi a komentujte výrobky.A nemusíte ani pořád jásat,jak je to krásné.I kritika je prospěšná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nemyslíš vážně? Že nemáš co radit, tím mým komentářem nebylo ani myšleno, ani řečeno, ale jsem ráda, že sis prošla původní stránky klubu. "Nic nového pod sluncem" ano, je tam spousta okomentovaných příspěvků a to dokazuje, že klub je v pořádku.Jen nevím, proč sem děvčata nepřispívají tak často jako dřív a vlastně ani ne všechny, které se znovu přihlásily k členství. Pokud máš tolik energie a víš jak na to, aby se to tady oživilo, můžeš Jitce pomoct. Já si myslím, že už to, že se pustila do spolupráce se sponzorem je pro děvčata příjemná novinka, která může klubu přidat na atraktivnosti. Snad kroky, které jsme teď s Jitkou udělaly něco změní.

      Vymazat
    2. V ledasčem bych souhlasila. jenže co se týče kritiky ta je velmi nažádoucí. Znám to moc dobře z různých skupin které se zabývají ručním tvořením nebo i z těch fotografických. Všichni chválí jak o život i když to je naprostej děs. Když si dovolíš napsat že se ti to nelíbí buď tě rovnou vyhoděj nebo tě slovně ukamenujou. Tady jsou zatím věci který se mi opravdu líbí a tak je pochválím. A když je tam něco co mne zatím nebere (hlavně věci pro miminka, to zatím ještě v rodině není) tak to nekomentuju. Ne proto že by to bylo ošklivé, ale je to mimo můj zájem. :)

      Vymazat
    3. Kritika je Vendy většinou nežádoucí.Někdy v některých případech je ale prospěšná.To ale záleží na každém z nás,zda je ochoten nějakou tu kritiku přijmout.Je to čistě můj názor.To,že všichni jen chválí jako o život máš pravdu,je to vidět i na stránkách Klubu. Lenka

      Vymazat
  14. Děvčata, v rámci zvýšení propagace jsem vytvořila klubu stránku na FB. Teď se můžete o nových příspěvcích dozvídat i jeho prostřednictvím (i když to bude zřejmě s nějakým zpožděním). Krom toho můžete likovat, nebo sdílet.

    https://www.facebook.com/zenskyklub

    OdpovědětVymazat
  15. Jitko Ty jsi skvělá tak hurá facebook paráda tam jsou asi všichni Graža.

    OdpovědětVymazat
  16. no já na facebooku nejsem, ale jsem tady.... :-)

    Jitko zkus dat jestli to pujde o nás vědět i na www.sashe.sk

    Magdaléna

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj děvčata. Už neháčkuji ani nepletu, ale úplně jsem propadla tvorbě webu.
    Pokud chcete už nyní přivítat M á j, srdečně vás zvu na mé osobní stránky:
    http://maje.webgarden.cz/ Pohádka máje

    OdpovědětVymazat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter