Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

pátek 15. května 2015

Deka pro miminko

Po delší pauze posílám opět příspěvek - háčkovanou deku, kterou jsem háčkovala začátkem roku a zatím čeká svého nového majitele, nebo majitelku Deka byla trochu náročnější, protože byl pouze popis v hebrejštině, takže jsem háčkovala podle nákresu, který taky přikládám a ostatní už opět podle své fantazie. Náročné bylo vypočítat kolik si mám nachystat motivků a potom je sešít, tak aby to vypadalo hezky. Uháčkovala jsem na ozdobu růžového a bleděmodrého medvídka, podle toho komu deka bude patřit, zda chlapečkovi, nebo holčičce. Ale když se tam našijí oba dva, tak si myslím, že to splní svůj účel taky.

Na deku jsem použila dětskou přízi Baby (30,-Kč-5 dkg) , spotřeba byla trochu větší, protože deka má rozměry 120x80 cm. Koupila jsem 25 dkg bílé, 20 dkg růžové a 20 dkg bleděmodré příze (celkem 390,-Kč). Z 5 dkg - jedno klubíčko - se uháčkuje 16 ks motivků. Uháčkovala jsem napřed motivky 50 ks růžových, 60 ks bílých a 60 ks bleděmodrých a ještě 8 ks polovičních špiček růžových na vyrovnání boků. Jeden motiv jsem háčkovala 15 minut, celkově jsem věnovala jen motivkům asi 45 hodin a než jsem to sešila, protože sháčkovat motivky se nedařilo, tak to bylo opět asi 14 dní va dlouhých zimních večerů a relaxačních hodinách u televize a další týden, než jsem celou deku obháčkovala a zapošila všechny konce příze, které byly nutné, ale nebyly by pěkné, kdyby nebyly začistěné. 

Deka je opravdu zajímavá, protože tvoří tzv. 3D rozměr a vypadá moc hezky.
Pokud si chcete takovou deku uháčkovat, máte možnost, dle tohoto menšího návodu, ale musíte se taky připravit na spoustu trpělivosti, bez kterých by deka nebyla uháčkovaná. Snad se někomu podaří taky uháčkovat a vybere si barvičky, podle svých představ. Je spousta nádherných pastelových barev, které se dají různě kombinovat a výsledek by byl možná jako nádherný dárek k narození miminka. 





 

Zdraví všechny v ŽK Zdiška.
zdiskahluskova(zavináč)seznam.cz


11 komentářů:

  1. Tak tohle je opravdu paráda!! Na první pohled vypadá že je sestavená z uháčkovaných krabiček :-)) Nevím jestli bych měla tu trpělivost ale výsledek rozhodně stojí za to! I medvídci jsou kouzelni ..:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Ta je perfektní. Julča

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezké . Jedním slovem slaďoučké. Dana

    OdpovědětVymazat
  4. Zdiško,já mám trpělivost,ale co jsi stvořila Ty,to je neskutečné!!! Kdybych byla před Tebou,skloním se před Tvou krásnou prací.Podle mě je to "bomba",se kterou se můžeš chlubit všude!!! Sylva

    OdpovědětVymazat
  5. Já sice mám trpělivost, ale ne tolik, abych se do tohoto úchvatného dílka pustila. Smekám před tvým umem. Taková práce musí být jedině dělaná a pak darovaná z lásky. To by nikdo nezaplatil, kdyby sis to zaúčtovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, darovat z lásky to pořád nejde. Účtuji materiál a kolik dají za práci nechávám na lidech. Kdo si váží práce, tak i přidá, protože ruční práce v dnešní době je velice vzácná. Nevím, jak dlouho to budu moct ještě dělat, protože pravá ruka zlobí, prsty mě přestávají poslouchat, záda bolí, pravá noha bolí a začínám mít problémy s očima, zkrátka důchodkyně na odpis. Autem mohu jezdit jen ve dne, v noci špatně vidím, tak už jen čekám, co si ten doktor zase vymyslí za nemoc.... jinak díky za pochvalu všem.

      Vymazat
  6. Nestraš, bylo by škoda, kdyby tak šikovné ruce měly zůstat nečinně složené v klíně.

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkná práce,vypadá to plasticky,jako poskládané krychličky.Je fakt ,že ruční práce nebude nikdy dobře zaplacena.Ale člověk to dělá jako koníčka a odreagování od denního zhonu.
    Elina

    OdpovědětVymazat
  8. Je to parádně plastické, nádhera :-) Škoda že nejsem miminko :-D

    OdpovědětVymazat
  9. To je špice, nádherná deka . Marta

    OdpovědětVymazat
  10. Zdiško, deka je nádherná. Jana.

    OdpovědětVymazat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter