Informace pro členky a návštěvníky

Důležité informace pro členky a návštěvníky:

- Své příspěvky, prosím zasílejte na e-mail jitka.stepankova@seznam.cz
- Pokud máte zájem o návod na jakékoliv výrobky, kontaktujte, prosím, přímo autorku e-mailem, který je vždy uvedený v článku.

úterý 13. ledna 2015

Zdišky pletení

Upletla jsem pro Terezku další soupravičku mým oblíbeným vzorkem a pletla jsem z dětské melírované vlny ALIZE SEKERIM-BEBE, spotřeba byla 20 dkg na svetřík i čepičku, která byla velmi jednoduše pletená rovně a na konci stáhnutá v dírkách vzorečku jenom uháčkovanou šňůrkou.

Konečně jsem doháčkovala medvídka Růženu, který byl již delší dobu rozdělaný a neustále mi něco chybělo k dokončení. Napřed to byly oči, potom kromě dutého vlákna na výplň, tak ještě kousek molitanu, aby Růženě nepadala hlava kam se jí zachtělo. Musím říct, že mi to dalo trochu zabrat, přestože jsem měla návod, tak jsem nakonec háčkovala podle svého a návodu jsem se vůbec nedržela. Kdyby někdo chtěl návod na háčkovaného smyčkového medvídka tak ho pošlu. Asi se budete ptát proč se jmenuje Růžena - když je celý modrý (měla jsem totiž jenom hodně modré a málo růžové) - je to velice jednoduché. V pohádce o Maxipsovi Fíkovi se tak jmenoval medvídek pro Áju a protože tento medvídek je taky pro holčičku, tak jsem ho tak pojmenovala. 

Přidávám ještě další výrobky pro Terezku, čepku "skořápku" a ponožky, pletené na dvou jehlicích. A ještě Valašky, aby nám nebylo zima na nožky a pro kluky Oskara a Patrika, oba dva jsou skoro stejně staří, jeden bude mít dva roky a druhý už měl a tak jsem vymyslela svetr i s kravatou, který je pletený velmi jednoduchým vzorem a kravata "vyháčkovaná" pevným okem do pleteniny. A čepice, které jsem objevila někde na internetu bez popisu, takže opět pletené jen podle obrázku. Klukům se svetříky moc líbily, ale hlavně se líbily maminkám, protože je to něco jiného, než klasika v obchodech. A ještě jednu "dospěláckou čepici pro dceru, na kterou mám i návod, ale musí se přizpůsobit velikost, protože čepka byla původně na malou holčičku a já jsem chtěla uplést čepici pro dospělou ženskou. Tak snad se bude líbit vše a všem. 
















Zdraví Zdiška.
zdiskahluskova(zavináč)seznam.cz

9 komentářů:

  1. Zdiško, upletla jsi samé moc krásné věcičky. :-) Medvěd je úžasný.

    OdpovědětVymazat
  2. No Zdiško náááádhera.... nevím co je hezčí... Ružena se povedla, svetříky pro kluky taky a holčičky budou taky za parádnice
    Magdaléna

    OdpovědětVymazat
  3. Každá příze, která projde Tvýma rukama má to štěstí, že z ní vznikne dokonalý výrobek.Ani tentokrát tomu není jinak.

    OdpovědětVymazat
  4. Když ruky nebolí, jenom nohy, tak sedím a pletu, nebo háčkuju. Jinak bych byla asi nemocná ještě víc. A hlava je taky ještě dobrá, snad to bude tento rok všechno lepší.

    OdpovědětVymazat
  5. Zase něco nového, co ještě neumím - vkládání komentářů, snad se to na podruhé podaří. Stále se učím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že komentáře zvládáte. Kdo s tím ještě má nějaký problém, může mi napsat a pořešíme.

      Vymazat
  6. Skvělé !!! Jedno hezčí než druhé! Hela *

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera, všechno se mi líbí a Růžena je překrásná !!!!!!!!!!!!! Marta

    OdpovědětVymazat
  8. Zdiško, v těch čepičkách budou holčičiky jak panenky - nádherné barvičky.

    OdpovědětVymazat

Milé členky i hosté,
jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tom druhém případě zanechte i svůj podpis.

Flagcounter

Flag Counter